Tots sabem com d’important és estar còmode en el lloc de treball ja que hi passem moltes hores…però com ha de ser la nostra cadira?

L’ergonomia és la disciplina que s’encarrega del disseny del lloc de treball segons les eines i tasques que ha de realitzar la persona amb la seva pròpia fisiologia, anatomia i capacitats per tal d’aconseguir el millor equilibri.
És a dir, quan més es pugui “personalitzar” una cadira, més confortable serà per l’usuari. Trigarem més en cansar-nos (i fins i tot hi ha qui diu que serem més eficients).

Pels treballadors d’una oficina hi ha diferents elements clau per millorar la seva postura i alhora que el seu lloc sigui més ergonòmic. Fa unes setmanes publicàvem un article al nostre blog on us parlàvem de les taules, en aquest cas, destacarem les característiques que ha de tenir una cadira per ser còmode i que afavoreixi el correcte desenvolupament de la tasca diària.

Permeteu-nos que us recordem que a Mobles Oficina Ocasió només etiquetem com ergonòmiques aquelles cadires que reben aquesta categoria per part del fabricant. Sabem que el fet que no reuneixi totes les característiques d’una cadira ergonòmica no exclou que sigui l’adequada per la vostra morfologia o tasca a realitzar, perquè totes són professionals i per un ús còmode de 8 hores o més.

Què cal tenir en compte a l’hora de triar una cadira per la teva oficina?

Imprescindible!

 1. Que tingui el seient regulable en alçària
 • Asseguts, les cames han de formar un angle de 90º o poc més, amb els peus a terra o a un reposapeus. Mai repengeu els peus a les potes de la cadira!
  L’esquena ha d’estar en un angle de 90º i el seient mai ha d’arribar a la part posterior dels genolls.
 1. Que el seu disseny estigui adaptat a les formes del cos. Si la cadira inclou una prominència a les lumbars serà molt més còmode que una que no la tingui. I si és regulable, ja sabeu, a més personalització major comoditat.
 1. Que el seient no tingui angles que pressionin les cames. Els seients arrodonits afavoreixen una millor circulació sanguínia.
 1. Que estigui fabricada amb un material transpirable i d’una duresa relativa. A més, és molt recomanable que el material sigui antiestàtic de tal manera que dissipi l’electricitat estàtica.
 1. Si té reposabraços, aquests s’han de poder graduar en alçària per tal que els braços, en una posició sostinguda, quedin en un angle de 90º

 

Valorable

 1. Que tingui el respatller reclinable, per aquells moments de descans o de mode espectador. També per aquestes situacions podem agrair que tingui un reposacaps.
 2. Que es pugui regular la profunditat del seient, especialment si no tenim unes mides estàndard.
 3. Si té un sistema sincronitzat del moviment del respatller i el seient, quan basculem el respatller també es mourà el seient i el cos es mourà en sintonia

A Mobles Oficina Ocasió us assessorarem per tal que trobeu la cadira que millor s’adapti a les vostres necessitats reals. Podeu consultar tot el ventall de cadires que tenim a la vostra disposició a la nostra botiga online.

×