Llargada, alçària, amplada… quines característiques ha de tenir la taula d’oficina perquè sigui confortable i ergonòmica? T’ho expliquem tot en aquest article.

Has de comprar una taula per la teva oficina? Muntes una oficina nova i necessites triar diferents taules per diversos espais de treball?

La taula de treball és un espai clau en la nostra jornada laboral ja que hi passem moltes hores i si no triem bé, pot suposar un malson. Una taula que ofereixi confort i sigui ergonòmica millorarà l’espai de treball i augmentarà la productivitat del treballador.

Existeixen en el mercat un gran ventall de possibilitats i no sempre és fàcil triar. Habitualment ens solem decidir per l’estètica, però són més importants altres paràmetres que hem de tenir clars:

  • De quin espai disposem
  • Quines tasques es desenvoluparan
  • Quin estil de treball es realitzarà

En funció de tot això podem triar una taula més gran o més petita. L’ideal, o el que marca l’ergonomia, és una taula de 80 cm de profunditat i una amplada d’entre 160 i 180 cm. En el cas que tinguem calaixera, l’ideal és disposar d’un espai de 70 cm per les cames.

A més, és important que la taula sigui regulable. La principal avantatge és poder col·locar el pla de treball a l’alçada correcta segons qui l’utilitzarà. Treballar a l’alçada adequada genera confort i una postura adequada i saludable: esquena i braços relaxats, espatlles baixes i un angle de flexió entre 95 i 105 cm del braç.

Si la taula no és regulable, l’estàndard de l’alçada de la superfície és de 74cm tot i que pot variar 2cm amunt o avall en funció de l’usuari, del gruix del taulell o dels reguladors de les potes… És aconsellable l’ús de reposapeus.

La superfície de la taula ha de ser suficient perquè tinguem prou espai per treballar i no sobrecarregar l’escriptori. Les cantonades han de ser arrodonides per evitar generar pressió als canells.

El material i el color també són importants. Materials i formes agradables al tacte i que no generin contrast tèrmic, per exemple el vidre genera contrast tèrmic i no és gens agradable. La millor opció és la fusta natural o xapada.

Els colors clars generen confort visual. La millor opció són els grisos clars o els colors fusta i evitar les superfícies brillants que poden molestar la vista.

Una altra característica que millora la seva confortabilitat és l’ordre del cablejat. Si la taula ja contempla unes obertures i un passa cables per a conduir el cablejat és molt més còmode per treballar sense embolics pel mig.

Si amb la nostra feina generem un gran volum de paper és important comptar amb un organitzador de sobretaula, un buc amb calaixos o bé un armari arxivador per no tenir tota la documentació a sobre la taula.

A l’espai de taules i pools de treball de la botiga online de Mobles Oficina Ocasió trobaràs tot tipus de taula, filtrant per colors, mides, materials, marca… A més, triar una taula de segona mà o d’ocasió és un gest en la cura del medi ambient.

×