Aquesta és la gran dicotomia. Una pime és sostenible o no és. Per definició, una petita o mitjana empresa ha de mirar els costos i l’anàlisi de balanços amb detall per ser solvent subsistir en el temps.

Les petites i mitjanes empreses són les responsables de més de dos terços dels llocs de treball a tot el món, segons l’Organització Internacional del treball, però això no treu que siguin les empreses que mantenen les reserves d’efectiu més petites i les capacitats d’inversió més reduïdes.

Quan parlem de sostenibilitat, no totes les empreses poden implementar les mateixes estratègies, però si que hi ha un termes bastant estàndards que cal tenir en compte i que poden ajudar a empresaris i empresàries en la seva tasca.

Prendre decisions relacionades amb la sostenibilitat no només dona bona reputació i millora la imatge de l’empresa, sinó que també aporta solidesa i rendibilitat al model de negoci.

El món va cap aquí, tots som (o hauríem de ser) cada vegada més conscients de la importància de tenir cura del mediambient, els nostres clients també. Segons Forbes, el 68% de millenials enquestats han comprat un producte en benefici pel mediabient en el darrer any.

D’acord, però per on començo?

 • Pensa de manera sostenible

Analitza el procés de la teva empresa des de l’inici fins al final.

Totes les empreses venen un producte o un servei o tots dos. Segurament en el procés de creació hi ha algun paràmetre que podem millorar en l’aspecte sostenible: les matèries primeres, l’energia que usem, l’enviament, la gestió dels residus que es generen, qüestionar el tipus d’embalatge, …

 • Redueix el consum d’energia i dels subministraments

A hores d’ara tots hem fet la reflexió del nostre consum energètic després de mesos amb preus màxims de quilowatts, benzines i gasoils. Potser ens podem plantejar l’ús d’altres tipus d’energies més netes. Per exemple si hem de canviar de vehicle comercial.

Apagar els llums i aprofitar la llum natural, utilitzar regletes als endolls per desendollar més fàcilment els aparells quan no estan en ús, instal·lar bombetes de baix consum… Sabies que les bombetes led consumeixen el 75% menys d’electricitat?

 • Treballa amb una estratègia sostenible

Hi ha molta literatura escrita i a internet hi trobarem molta informació. Bàsicament es tracta de tenir en compte el medi ambient en l’estratègia empresarial. Tornar l’empresa més ecològica.

 • Aplica els canvis a poc a poc

Com deia el capità enciam, els petits canvis són poderosos! I per aquí podem començar.

  • Reciclar el cartó i el paper
  • Utilitzar productes de neteja ecològics
  • Evitar l’ús del paper a favor dels elements digitals, email, factura electrònica, etc
  • Compostar les restes de la cuina, si és el cas
  • Substituir subministraments per energies renovables
  • Comprar mobiliari d’oficina de segona mà. Reutilitzar el mobiliari que està fabricat. Reparant-lo i actualitzant-lo.
 • Implica els teus treballadors

Si tu com a líder ets conscient dels petits gestos que poden estalviar i alhora treballar a favor del mediambient, els teus treballadors seguiran l’exemple.

 

Des de Mobles Oficina Ocasió, perquè és la nostra essència, treballem per recuperar articles que ja estan fabricats per donar-los una nova vida. Si ja existeixen, utilitzem-los!

Necessites renovar el mobiliari de la teva oficina? Entra a la nostra botiga online i trobaràs tot el que necessites.

×